YETİŞKİNLER İÇİN ÖZEL YÜZME DERSLERİ
Yüzme öğrenmek için asla geç değil! Yetişkinler için özel yüzme dersleri her yaşta yetişkin için mükemmel bir başlangıç noktasıdır. Kısa sürede basit yüzme becerileri kazanıp sonrasında artan özgüvenle keyif almaya başlarsınız.YÜZME DERSLERİ İLE İLGİLİ YANLIŞ ALGILAR
Bazı bireylerin yüzmeye dair yanlış kanıya vardığı konulardan biri de, yüzme eğitimi almadan nasıl yüzeceğini biliyor olması ya da kendi başına öğrenmenin basit olduğudur. Bu doğru bir varsayım olmamakla birlikte, yüzmek insanlar için doğal olarak varolan bir yetenek ya da içgüdü değildir. Bir diğer yanlış kanı ise yüzme derslerinin sadece çocuklar için olabildiği ve artık yüzme dersi almak için geç olduğudur. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. Yüzme eğitimi her yaşa uygun gerçekleştirilebilir. Şunu unutmamak gerekir ki, yüzmenin yaşı yoktur. Nefes aldığın sürece yüzmek diyorum!YETİŞKİN ÖZEL YÜZME DERS SEVİYELERİ
Başlangıç seviyesi yüzme eğitimi:Bu seviyede suya dair üstesinden gelemediğiniz yerleşik korkunuz olabilir. Sizin ya da yakınınızın yaşadığı kötü bir deneyim sonrası yüzme yolculuklarına yeni başlayan yetişkinlere özel yüzme dersleri vermeyi amaçlamaktadır. Sakin, sabırlı, iletişim becerileri kuvvetli ve deneyimli bir eğitmen olarak, başlangıç noktası ne olursa olsun yeni başlayan kişilere yardımcı olmayı ilke edindim. Özel yüzme dersleri su korkusu olan yetişkinler için idealdir. Su korkunuzun üstesinden gelmenize yardım ederek, yüzmekten keyif almanız sağlanmaktadır.
8 derslik bir program sonrasında, başlangıç seviyesindeki yetişkin yüzücüler genellikle orta seviye yüzme becerilerine geçmeye hazırdır. Başlangıç seviyesinde öğrenilen yüzme becerileri, suya nefes alıp verme egzersizleri, ayak-nefes, kol-nefes ve ayak-kol-nefese yönelik çalışmalar, baş dışarıda rahat nefes alabilecek şekilde yani köpekleme ve baş dışarıda kurbağalama yaparak suda gidebilme ve suda durma egzersizleri yapılmaktadır.
Orta seviye yüzme eğitimi:
Orta seviye yüzme bilenler için özel yüzme dersleri, serbest ve sırtüstü stil ayak vuruşlarını öğrenmek ve uygulamakla ilgili çalışmalar yapılarak başlar. Bununla birlikte kol, ayak, nefes koordinasyonu sağlamak, rahat bir şekilde nefes alıp vermeyi, suda uzanarak ve salınarak yüzmeyi hedefler. Bu şekilde yüzmenin ne kadar etkili olduğunu size uygun tekniklerle öğreterek uzun süreli yüzme yeteneğinizi geliştirebilmenizi hedeflemekteyim.
İleri seviye yüzme eğitimi:
Yetişkin ileri düzey özel yüzme dersleri; kelebek, kurbağalama, sırtüstü ve serbest stillerin ileri düzeyde öğrenilmesini içeren, dayanıklılığın artırılıp kasların güçlenmesini sağlamak ve uzun mesafe yüzmek için yapılan çalışmaları içeren programları kapsar. Bununla birlikte çıkış ve dönüşlere yönelik eğitimlerle daha gelişmiş tekniklere odaklanılır. Bu seviyede yapılan çalışmalar, master yüzme yarışlarına katılan, spor akademisine hazırlanan, yüzmeyi yaşam tarzı olarak belirleyen ve hedefleri olan kişiler için idealdir.
Tarık YURTSEVEN
Bilgi
Bulunduğunuz sayfada yüzme eğitimi almayı düşündüğünüzde kafanızda oluşabilecek sorulara yanıt bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz konular hakkında bulamadığınız cevaplar ve randevu talebiniz için benimle iletişime geçebilirsiniz. Sizi bilgilendirmekten mutluluk duyarım. Sorularınızı, daha sonrasında yüzme eğitimi almak isteyen arkadaşlar için faydalı olması açısından bu bölümde yayınlayacağım.
Randevu almalı mıyım?
Sayfamızı inceledikten sonra çalışmalarımızı izlemek, ders yapacağınız yüzme havuzumuzu görmek, ders alacağınız eğitmen ile tanışmak ve size uygun nasıl bir çalışma planı yapılacağı hakkında bilgi almak için randevu almalısınız. Randevularımı, çalışmaların yapıldığı saatlere denk getirmeye gayret ediyorum. Böylece eğitim almayı düşünen arkadaşlarımız yapılmakta olan çalışmaları yakından izleme fırsatı bulmaktadırlar.
Ne kadar sürede yüzmeyi öğrenebilirim?
Beceri gerektiren her spor dalı gibi yüzme sporu da genlerin ön plana çıktığı branşlardandır. Yani ebeveyninizden aldığınız genetik beceri ile yakından alakalıdır. Bu nedenle yüzmeyi kaç derste öğreneceğinizi tahmin etmek zordur, ancak tecrübeyle söylenebilir ki; ortalama yetenekteki bir kişinin su duygusunu kazanması, suyun kaldırma kuvvetine inanması, suyla barışması, can güvenliğini sağlayacak kadar kendi kendine yüzebilmesi için 8-10 seans yeterlidir. Biz buna tay-tay yüzme ismini uygun gördük. Bir bebeğin yürümeyi öğrenmeden önce emeklemesine benzetebilirsiniz. Ancak hedefinizi biraz daha yüksek tutmanız halinde yani yüzme tekniğinizi geliştirmek için ise daha fazla zamana ihtiyacınız olduğunu kabul etmelisiniz. Küçük yaşlarınızda yaptığınız diğer sporlar, beslenme alışkanlığınız, mesleğinizin ne denli hareketli veya stabil olduğu, yüzme eğitmeninizin tecrübesi gibi birçok etken daha etkili yüzüp yüzemeyeceğinizi belirleyen temel faktörlerdendir. Bu sebeple yüzme öğretmeninizi seçerken fiyatına değil tecrübesine ve referanslarına göre karar vermelisiniz.
Yüzme dersine gelirken yanımda neler getirmeliyim?
Bone
Havuz gözlüğü
Şort, Mayo vb.
Havlu
Terlik
Şampuan
Mevsime göre kulağınızı kapatan bir bere
Havuz gözlüğü
Şort, Mayo vb.
Havlu
Terlik
Şampuan
Mevsime göre kulağınızı kapatan bir bere
Yüzme garantisi veriyor musunuz?
Evet, yüzme öğreneceğinizi dair garanti veriyoruz. Ne kadar sürede öğreneceğinizi sizin su korkunuz, kişisel yeteneğiniz, spor geçmişiniz ve yaşınız belirler. Süreç konusunda hiçbir eğitmen önceden zaman tahminde bulunamaz. Çünkü yüzme eğitimi kişiye özgü bir durumdur. Önemle hatırlatmak isteriz ki; temel yüzme eğitimi süresi boyunca dersleri aksatmamak gerekir.
Hangi durumlarda özel yüzme eğitimi alınır?
Çok sınırlı ve az zamanı olanlar, aşırı su korkusu olan veya daha önce boğulma tehlikesi atlatmış ya da böyle bir olaya şahit olmuş olanlar, yakında evlenip balayına gidecek olanlar, özel yüzme dersi alabilir.
Yüzme eğitmeni seçerken nelere dikkat edilmeli?
Yüzme eğitmeni üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarından mezun olmuş akademisyenlerden veya uzun yıllar yüzücülük yapmış, yüzme Federasyonu’ndan yüzme antrenör belgesi almaya hak kazanmış eski sporculardan olmalıdır.
Yüzme dersi almayı düşünenlere ne tavsiye edersiniz?
Ders almayı düşündüğünüz eğitmenin derslerini mutlaka izleyin. Ders alan kişiye yaklaşımı eğitim şekli ve kişiyle suda geçirdiği zamana, suda hareketleri önce kendisinin gösterip göstermediğine dikkat etmekte fayda vardır. Yüzme eğitmeniyle görüşün. Havuz suyunun kalitesi hakkında bilgi edinin. İsterseniz diğer ders alan kişilerden bilgi alabilirsiniz.
Koordinatör İletişim
Tarık YURTSEVEN
+90 (533) 387 59 79
+90 (533) 387 59 79